Share

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Στη Μόσχα

Στη Μόσχα εκτάκτως, κλιμάκιο του Πατριωτικού Μετώπου.

Για τη Μόσχα αναχωρεί εκτάκτως, κλιμάκιο του Πατριωτικού Μετώπου, τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου.
Το κλιμάκιο του Κινήματος, του οποίου επικεφαλής είναι ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΜ, κ. Αθανάσιος Χορταριάς, θα έχει σειρά συναντήσεων με κορυφαίους παράγοντες της Ρωσικής Ομοσπονδίας αλλά και της Ευρασιατικής Ένωσης, της οποίας το Κίνημα είναι Συνδεδεμένο Μέλος.
Η έκτακτη αυτή συνάντηση/διαβούλευση κρίθηκε αναγκαία από το Γραφείο του Πατριωτικού Μετώπου στη Μόσχα, δεδομένων των ραγδαίων εξελίξεων, τόσο στις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, με τις σε πλήρη ανάπτυξη, γεωστρατηγικές ανακατατάξεις. Στις συναντήσεις/διαβουλεύσεις αυτές, θα συμμετέχουν πέραν του κλιμακίου του Πατριωτικού Μετώπου και οι εκπρόσωποι του Γραφείου του Κινήματος στη Μόσχα.
Να προσθέσουμε εδώ πως, από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του και την αρχική του διακήρυξη, το Πατριωτικό Μέτωπο, καταβάλλει κάθε προσπάθεια, έτσι ώστε η Ελλάδα, να επαναπροσδιορίσει τις διεθνείς της σχέσεις, στο πλαίσιο των ιστορικών και φυσικών της συμμαχιών.
Με σταθερότητα αλλά και την αρμόζουσα σοβαρότητα στις απόλυτα επικίνδυνες εποχές που βιώνουμε, πέραν των κινήσεων εντυπωσιασμού/επικοινωνιακές φούσκες που έχουν γίνει από διάφορες πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας, το Πατριωτικό Μέτωπο, έχει καταφέρει αρκετά στο πλαίσιο της ανάπτυξης των ελληνορωσικών σχέσεων και θα καταφέρει ακόμη περισσότερα.
Ο δρόμος αυτός της γεωστρατηγικής επιλογής - και όχι του γνώριμου από το πολιτικό προσωπικό της χώρας πολιτικού τσαρλατανισμού - που επέλεξε το Πατριωτικό Μέτωπο, δικαιώνεται καθημερινά.
Ολοένα και περισσότεροι παράγοντες της ρωσικής πολιτικής αντιλαμβάνονται αυτό που σε κάθε τόνο εκφράζει στις συναντήσεις του με τη ρωσική πλευρά το ΠΑΜ: Πως αν η Ρωσία, επιθυμεί όντως να συνδεθεί με τον φυσικό και ιστορικό της χώρο τα Βαλκάνια, μέρος του οποίου είναι και η Ελλάδα, θα πρέπει να απεγκλωβιστεί από την καταστρεπτική - και για τη χώρα μας - κληρονομιά της Γιάλτας.
Όπως έχουμε επανειλημμένα αναφέρει στους φίλους μας Ρώσους στο παρελθόν, «ο δρόμος για τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών, είναι υποχρεωμένος να περάσει μέσα από την πολιτική και γεωστρατηγική του διάσταση». Δεδομένου μάλιστα του γεγονότος ότι, όλες οι μέχρι σήμερα οικονομικού/συναλλακτικού τύπου επιλογές (S 300, TORM 1, TOMAκλπ), έχουν αποτύχει. Και φυσικά, λόγω της άμεσης και προκλητικής συνάμα εξάρτησης του συνόλου του πολιτικού προσωπικού της χώρας, με τα ευρατλαντικά συμφέροντα (βλέπε μίζες).
Ο καιρός γαρ εγγύς και η «ρωσική αρκούδα», θα πρέπει πέρα από τα νύχια της, να δείξει και την παραδοσιακή της πολιτική μαεστρία. Γιατί πέραν από την «τόλμη, θέλει και αρετήν η ελευθερία», όπως λέγει ο μεγάλος μας ποιητής, Ανδρέας Κάλβος.
Πατριωτικό Μέτωπο
Πολιτικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας
Συνδεδεμένο Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης
Γραφεία Αθηνών: 
Διδυμοτείχου 15-17, 
10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141413, Φαξ: 2105141442
Τηλ. Προέδρου: 6980292626 
http://www.pamet.gr 
pametopo@gmail.com
«Αλληλέγγυον»
Συνεταιριστικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Κεντρικό:
Αγίας Σοφίας 50
10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141443, Φαξ: 2105141442
www.allilegion.gr
allilegion@gmail.com